lördag 17 april 2010

Hälsobröd

Brukar frysa mina i en burk och sedan ta upp när jag ska äta.Värmer de då i ugnen för då blir de som nybakta igen.MUMMS!
Tänkte dela med mig av receptet på dessa då de är så himla lätta att göra.Hälsobröd:

5 dl vatten
50 g jäst
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl eller mer om det behövs tills degen ser fin ut.

225 grader i ugnen ca 12-15 minuter

Värm vattnet till 37 grader, smula ner jästen i en bunke och häll vattnet över så jästen smälter.
Tillsätt alla ingredienserna men spara lite mjöl till utbaket.
Arbeta degen så den blir blank och släpper bunken.
Låt jäsa ca 30 minuter i bunken. ( behövs inte om man inte har tid. )
Häll upp degen på bakborden knåda så den blir fin och smidig.Dela den i 2 delar.
Knåda sedan varje del och rulla ut till en längd.Dela längdeni 8 bitar, rulla,lägg på plåt och platta till dom ( som tekakor typ )
Låt jäsa ca 20 minuter och sedan in i ugnen 12-15 minuter.
Låt bröden kallna under bakduk.

Låt väl smaka!
Kram

Inga kommentarer: