söndag 18 april 2010

Cheesecace

Tänkte ge er ett recept på en cheesecake vi gör ibland som efterrätt här hemma och vid lite andra tillfällen.Jättegod är den och nästan mer som en glass kan man nog säga att den blir egentligen.Malins Cheesecake:

125g philadelphiaost orginal
2 dl socker
1 tsk vanillinsocker

Vispa samman dessa 3 ingredienser poröst i en bunke.

3 äggulor
blandas i ostblandningen.

3dl grädde vispas som till tårta och blandas i smeten.

3 äggvitor vispas hårt i en bunke.
5 digestivekex, krossas i en liten påse.
Blanda i både de krossade digestivekexen och äggvitan i smeten,vänd ner försiktigt i smeten.

Häll hela smeten i en pajform och låt stelna i frysen ca 5 timmar.
Serveras med hallonsylt eller färska hallon.
JÄTTEGOTT!

Inga kommentarer: