måndag 30 augusti 2010

Dax för lite renovering!

Ja vad är det som ska RENOVERAS då?? Jo mitt gamla skjul på gården där jag har min trall hade jag tänkt att jag skulle riva förut.Nu har jag TÄNKT OM och nu ska det istället göras iordning så jag har ett bra ställe där jag kan ha alla mina utemöbler ( jag har ju 3 st i trädgården nu för tiden ) barnens studsmatta, krukor och annat som hör till trädgården! Perfekt känner jag och vilken tur att jag inte rev det när jag hade det i huvvet!

Nu ska SKJULET få nytt tak då taket är trasigt och regnar in, nya rännor för vattnet osv.Inne är det bara jordgolv, detta är ju bara ett uppslängt lätt skjul av de förra ägarna, som en ram mitt på gräsmattan de bara satt träväggar på.Inne är det jordgolv och det är absolut inget som är isolerat i väggar osv osv.Ska ta kort inifrån sedan oxå så får ni se.Dock tycker jag ändå att det kan bli användbart om man fixar ordning det lite så inne lägger vi helt sonika ett litet TRALLGOLV sedan så möblerna slipper stå direkt på jordgolvet, bygger lite hyllor längst ner där man kan ha massa krukor och annan skit...fniss..Tror det blir super. Till våren tänker jag försöka måla om det oxå.Är så glad för att jag har en killkompis som kan hjälpa mig med det och kul att ha nåt att se fram emot.
Ett mycket enkelt skjul som kommer fylla sin funktion bara.
Kram Malin

söndag 29 augusti 2010

Söndag - sista dagen i veckan

Veckorna går alldeles för fort.Nu har vi redan jobbat i 3 veckor sedan semestern, helt ofattbart vad tiden går fort!! Är nästan hemskt när man tänker på hur fort TIDEN går hela tiden eller är det ett tecken på att man borde stanna upp lite och ta till vara tiden på ett bättre sätt och försöka njuta av den lite mer och inte stressa bort den??

Idag har jag i alla fall fortsatt att packa ner sakerna som varit i bokhyllan och nu är det så gott som klart faktiskt.Lite ljus och lite saker i garn skåpet men det är snabbt bortplockat sedan. 5 lådor har jag burit upp i förrådet idag, tunga lådor så det va skitjobbigt för ryggen men uppe är dom i alla fall. 2 till ska upp och 3 stycken med fin porslin ska ner i källaren, de kartongerna vågar jag inte ha där uppe där barnen härjar. Ska bära upp de 2 sista ikväll sedan. Känns skönt att ha det gjort. Ska bli skönt att få lite ordning här i huset så att man faktiskt känner att man har ro att slå sig ner i soffan och bara ta det lite lugnt då och då.Lite saker har jag plockat ur skåpet idag som ev ska få åka med till en LOPPIS om en månad.Glas osv som man har i mängder men som man inte använder det bara står och tar plats! Det känns otroligt Skönt att röja ur huset såhär men det tar oxå en otroligt lång tid för mig att få det gjort då ryggen inte klarar av hur mycket som helst. Barnen ska få röja på sina rum sedan på gamla leksaker och spel osv som de kan ta med till loppisen.De har massor av saker som de inte använder och som bara ligger och samlar damm.

I helgen har jag oxå försökt att sticka lite, det går inte fort och det blir inte mycket åt gången men det går ju i alla fall frammåt. ;o) Alltid nåt...fniss..
På tal om loppis så var vi på loppis idag faktiskt jag och dottern.Fick mig en TRASMATTA som jag ska ha i hallen till vintern som liksom kan suga åt sig allt det våta barnen släpar in hela tiden.Vill bara ha nån billig matta där tills jag vet vad jag vill ha och tills jag får bytt golvet osv. Loppis är bra!
Nu ska jag vila 30 min innan sonen kommer hem för jag skulle nog kunna stå och sova just nu.
Ha en skön söndagskväll!
Kram Malin

Kortis.

Det blir en liten kortis här inatt, ska hoppa i säng så fort jag skrivit här lite.Jag är ås himla trött, ja jag är trött hela tiden så jag nästan tror det är nåt fel på mig snart.Nåja det har verkligen varit fullt upp i veckan med både jobb,barn, skola som börjat och fotboll.Jag hinner inte med så mycket annat om vi oxå ska få mat i magen och rena kläder på kroppen...ja i vet hur det är.

Idag har jag i alla fall ÄNTLIGEN bytt ut gardinerna i vardagsrummet då, har strykt och lagt upp dom men sy får jag väl göra den dagen jag får iordning mitt syrum igen.Det är fortfarande ihop packat sen översvämingen i källaren.
Nåja lite bilder då....
Ja såhär blev det.Nu är ju sofforna vita men när barnen är här så får plädarna ligga i även om det numera är förbjudet att äta i soffan. ;o) Man vet ju aldrig men jag ska visa fler kort sen när det är som det ska utan plädar i hela soffan osv ville bara visa de vita gardinerna sen måste man ju fixa allt småfix runt om.
Såhär såg det ut innan:
Håller fortfarande på att packa ihop bokhyllan oxå får se om jag får det klart imorgon eller fortsätta med det nästa vecka.Ska bli skönt att få den tom, sen ska alla kartonger upp i förrådet och sen ska jag bara fixa några starka gubbar som kan lyfta bort skiten åt mig oxå.
Nu ska jag banne mig sova för ögonen går i kors snart.
Kram på er.
Malin

söndag 22 augusti 2010

Mat & Film

Ringde kompisen idag och släpade med henne till Skövde.Hade så himla tråkigt och bara kände att det va tvunget att hända nåt.Så vi drog in till THAI HOUSE där vi käkade massa god mat.
Mätta och belåtna efter att ha fått lite middag ( jag orkade inte laga mat hemma idag...) så åkte vi till Elins Esplanad där vi kollade runt en stund eftersom vi hade lite tid på oss tills BION började.Köpte dock inget men kanske hittade jag bestick på Cervera som jag kan tänka mig att köpa för de presentkorten som jag har liggandes här hemma, vi får se.

Drog sen vidare till biografen för att kolla film, vi såg BRÖDERNA KARLSSON som faktiskt va riktigt bra tyckte jag.Hade sina roliga stunder absolut.Kan rekomendera den om man vill se en lättsedd film som man blir lite glad av typ.
Nu ska jag försöka komma i säng här då man ska upp kl 5 imorgon igen för att jobba.Ser INTE fram emot detta.... Jag bara känner just nu att det måste hända lite roliga saker nu på fritiden så man står ut med sitt trista och långtråkiga jobb för jag blir GALEN här snart annars känner jag. 4 månader kvar till jul typ....
Kram Malin

Raggisar!

Det märks att vi börjar gå mot KALLARE tider igen och vädret den senaste tiden har inte varit allt för kul.Jag FRYSER alltid så om mina fötter så jag märker direkt när vädret börjar bli kallare.Idag har dessa sköna raggisar åkt på fötterna för de är kalla som isbitar just nu.Gulliga farmor har stickat dom, i vinter ska jag lära mig att sticka mina egna RAGGISAR!
Äter frukost just nu för jag GLÖMDE ( hmmm) det imorses här, bättre sent än aldrig och lunchen/middagen får intas lite senare sen istället.Min frukost står ju på bänken vid spisen i köket för tillfället, idag blev det Special K med 3 dagar gammal filmjölk. ;o) Hade en filmjölk i kylen som jag inte hade öppnat men den är helt ok fortfarande då den inte varit öppnad får äta så mycket som möjligt ur den idag innan den åker i slasken så kvällsmaten blir ju ingen överraskning idag inte. ;o)
Havregrynsgröt, macka eller SpecialK med filmjölk brukar det bli till frukost här, man får ju föröska variera sig lite. ;o)Till mackan brukar jag oxå koka ägg,mumsigt.

Inte blev det någon loppis idag heller som det egentligen va tänkt att vi ev skulle ha åkt på så idag blir nog mest en "baratadagensomdenkommer" dag idag och bara vara även om jag är gansla sugen på att hitta på nåt.Det måste börja hända lite mer känner jag för som de e nu så är det inte alls kul tycker jag.Men ibland är det väldigt skönt att bara vara, kanske får det bli en liten promenad sen.

Hoppas ni får en fin söndag! Imorgon är det trist jobb som gäller igen.
Kram Malin

lördag 21 augusti 2010

Återanvändning och shopping. ;o)

Imorses var jag väldigt trött och blev väckt av en fluga kl 7 som bara skulle va i ansiktet på mig hela tiden.Höll på att bli galen!

Kom i säng kl 02 inatt efter att ha varit hos mamma i flera timmar.På kvällen kom min moster hit hon hade nämligen RENSAT GARDEROBEN och hade massor av fina nästan oanvända bh som hon inte ville slänga så jag provade och provade och de flesta va faktiskt bra.Lite stora runt om men det syr jag bara in.Perfekt eftersom jag just nu är på jakt efter nya bh då mina gamla håller på att ge sig.Perfekt!Hos mamma hällde vi sen ut klädpåsarna och kollade in lite kläder, kul kul.

Fick ett par skitsköna Esprit jeans som satt perfekt och var supersköna!
Sen blev det även ett par jeans shorts och en esprit top som va helt oanvänd.Inget fel på kläderna bara lite försmå och jag tackar och bockar för jag behöver ju verkligen lite nya kläder så jag slipper gå naken! ;o) 2 bikinis hoppade det oxå ner i påsen jättebra att ha och byta med nästa sommar när man lullar runt i trädgården om inte annat...fniss..
Sen där mitt i natten fick vi för oss att gå in på en shopping sida som heter BON PRIX där hade de nämligen väldigt bra bh i storlekar för oss som inte drar alla de här normala små storlekarna.Skitbra sida som jag aldrig varit inne på förrut, jag visste inte ens om den men jag kan rekomendera den för er , eller ja för alla, för det fanns verkligen alla möjliga storlekar på bh där!Så vi beställde lite ihop så blir det billig frakt.Hoppas behåarna är bra nu när de kommer men de som mamma visade och hade på sig var jättesköna och fina sa hon. Ja vi såg ju det oxå såklart...fniss..

Nåja idag skulle jag då åka till Skövde för jag skulle lämna tillbaka lite kläder på Lindex som jag hade köpt via nätet men som inte va bra.Kollade runt lite i butiken och hittade lite nytt istället, bla ett par skitsköna jeans!!Så blev det en behå och trosa i vinrött, skitfint och som va jätteskönt, lite strumpor och 2 scarfs.Ska se om jag kanske kan fota imorgon och visa sen.
Känns så bra för här har jag gått i veckor och letat och letat efter jeans och behå osv osv och nu bara på 2 dagar har jag fått tag på massor! Nu kommer jag klara mig hela vintern, känns så kul!
Shoppade oxå lite nya handdukar och badlakan på HEMTEX så nu blir det lite höstigt på toa igen så lite av det rosa får flytta på sig nu, nu ska jag bara se om jag hittar nåt fint duschdraperi som kan passa in sen med.
Nu blir det lite brunrosa på toa ett tag, fint!Men det är fortfarande kvar att städa lite där inne ska fixa det sista ikväll tänkte jag.Kul att få göra lite fint och förnya tycker jag.
Sen har jag på toa en liten BLOMMA, den hade växt sig så lång och hade börjat vissna för jag var visst lite dålig på att vattna den.Men jag klippte helt enkelt av allt och lämnade bara några stumpar och skötte vattningen och de är ju så lättskötta så den växte till sig igen.Och nu blommar den oxå så fint och blommorna är ju oxå lite rosa.De är fina men vi brukar ha lite kul åt blommorna när den blommar för de liknar ju nåt ;o) he he he
Kul att den blivit så fin igen med tanke på att den nästan va helt dö innan. =o)
Hoppas ni orkade hit ner blev lite långt inlägg idag, ska se om jag kan fota kläderna nån annan dag sen och visa er.
Kram kram!

fredag 20 augusti 2010

Att leva i kaos!

Ja det är vad jag gör just nu känns det som, lever i ett KAOS. ;o)
Idag har jag börjat packa ner allt som finns i min bokhylla och jösses säger jag bara vad mycket skit man kan få in i en bokhylla.
Eller skit och skit ska jag ju inte säga. mycket finporslin ,böcker, fotoalbum och ja allt möjligt.Inget som man direkt vill kasta så allt måste PACKAS ner i lådor och åker sen upp i kammaren på övervåningen tills jag vet vart jag kan göra av det.
Usch va det ser ut hos mig just nu....Hatar att ha det såhär stökigt och självklart så tog ju lådorna och silkespapperet slut när jag höll på här...så jag gick ut och klippte det långa gräset istället...
Fick även kratta hela gräsmattan för gräset va ju så långt...skit tungt och med tanke på min onda rygg som varit hemsk hela veckan gjorde ju inte detta så att det blev bättre.Men nu är det klippt och fint i några dagar i alla fall.Jobbigt när det regnar så mycket och så kommer nån liten solglimt då och då och gräset växer som ogräs tycker jag.Hade ju varit bättre om det var strålande solsken hela tiden så det inte växte så he he he Inte för JAG vill ha sol jag tänkte mest på gräsmattan jag. ;o) ha ha.

Nu blir det till att softa i soffan resten av kvällen och sticka lite, somnar nog som en stock idag eftersom ryggen värkt hela dagen och allt man hållt på med ute.Men det är skönt att ha fått det gjort tycker jag.
Hoppas ni får en skön fredagskväll!
Kram MAlin

onsdag 18 augusti 2010

Fönster

Äntligen har jag åkte ner med mitt FÖNSTER som varit trasigt i flera månader här.
Jag vet att jag skulle ha gjort det långt långt tidigare men första gången jag ringde hade de inte tid att ta fönstret och sedan har det bara blivit ståendes.Nu är det i alla fall gjort och senare idag åker exet ner och hämtar det åt mig så att jag får hem det och får det på plats eftersom jag själv jobbar då.Känns otroligt skönt.Jag hoppas verkligen barnen lärt sig nu då de haft sönder fönstret 2 ggr för mig.

Hade det varit i början på sommaren nu så hade jag nog börjat skrapa fönster och sånt här men jag får ta det till våren då måste jag börja lite här och få målat lite fönster trät runt dörrar och i runt taket osv osv.Lite i taget så hoppas jag få lite gjort nästa vår i alla fall jag får börja förbereda mig för tråkjobbet redan nu.Men det blir ju fint när det är klart i alla fall.OM jag får råd ska jag försöka byta ut min dörr nu i höst hade jag tänkt.Som sagt lite i taget så...
Kram Malin

tisdag 17 augusti 2010

Väskor

Jag har den senaste tiden köpt på mig 2 nya VÄSKOR, eller ja egentligen har jag bara köpt en av dom eftersom ADIDAS väskan samt vattenflaskan fick jag faktiskt med på ett ställe där jag beställde träningskläder.Jättebra eftersom jag behövde mig en ny träningsväska och denna adidas är precis lagom stor att ha med.Även till jobbet när man ska duscha där osv är den perfekt.Min ryggsäck är så sliten och börjar bli lite trasig så det är bra att ha nåt att byta med.Dock behöver jag köpa mig en ny ryggsäck när jag hittar en för den är så bra när man cyklar. ;o)
Den andra väskan som jag faktiskt köpte mig är en CONVERSE väska, fin tycker jag.Hade egentligen tänkt att beställa en som va vit med lite rött och blått på men den var tyvärr slut så då fick det bli en svart istället.Denna är oxå lite större så man får ner lite saker i den perfekt om man bara ska resa bort över natten eller dra till storstan när man behöver lite mer plats i väskan eller så.Ja ni fattar nog. ;o)
Jag gillar dom i alla fall båda två.Tar man lite i taget så har man nog vad man behöver så småningom.

Denna månaden som kommer blir det nog dax att kolla runt efter lite VINTERKLÄDER de brukar väl börja komma in i augusti-september och de tar ju slut så fort så det är bäst att hålla koll om man hittar nåt som man behöver så man kan slå till.BARNEN behöver nya termobyxor och vinterskor, jackorna kan dom fortfarande ha som vi köpte förra året.Själv behöver jag mig en jacka så vi får se om vi hittar nåt av detta kommande månad.Har ni börjar fundera på vinterkläder ännu?? Känns långt bort men eftersom jag är ensamstående så måste jag börja i tid, planering för att få pengarna att räcka till allt som behövs är A och O när man är själv. =o)
Kram Malin

söndag 15 augusti 2010

Oplanerad loppistur!

Ja igår blev det som sagt var en liten oplanerad loppistur när vi var på väg hem från fotbollen.
Hade Amanda och en kompis till henne med när vi såg att det var öppet på en loppis, väldigt stort var det och både jag och barnen tyckte det var kul att gå där och kika lite särskilt jag eftersom jag aldrig hade varit där innan.Lite dyrt tycker jag det är på sånna där ställen ibland som liksom har "LOPPISLADOR" och de köper  ju upp mycket från auktioner men för mig ska loppis oxå vara billigt. ;o) Jag har dock lärt mig att försöka pruta lite. Sen har jag visserligen skitdålig koll på vad som är inne och vad som är rimligt att ge för dessa saker men men jag kanske lär mig med tiden ;o)
Detta var dock vad som fick komma med hem efter turen igår:
Hon skulle ha 215:- för detta om man skulle gå efter prislapparna men jag fick det för 150:- och jag tyckte att det var ok men kanske är det dyrt jag vet faktiskt inte??
Den lilla porslinsasken är Amandas den ville hon ha till sitt sminkbord och ja, det fick hon ju såklart då av mig. ;o)Den kan hon ha lite smycken i eller va hon nu vill ha för det är ju hon som ska tycka om sakerna på sitt rum!
Själv är jag väldigt nöjd över MJÖLKKANNAN eller va det nu är men sånna är väldigt fina att ha bl.a blommor i osv tycker jag.Många plockar tydligen lingon  dessa när de är ute i skogen fick jag veta.
Kram Malin

lördag 14 augusti 2010

Himlen är så vacker!

Ikväll glöder HIMLEN här oss oss och solnedgången är helt fantastiskt vacker!
Jag var tvungen att springa ut och fota denna fantastiskt vackra syn.
Hela himlen är ROSA!
Imorgon ska jag visa er vad jag köpte på loppisen, fynd eller inte men jag är nöjd i alla fall. ;o)
Kram Malin

Fotboll, tomater och träningsvärk!

Oj oj vilken dag.Va uppe med TUPPEN idag för båda barnen skulle iväg på FOTBOLLSMATCHER idag.Sonen hade samling redan kl 7 så jag fick ju gå upp redan 6:15 på ledig dag...gäsp säger jag.
Dottern hade samling 10:30 lite bättre tid tyckte jag. ;o)
Björn va i alla fal med Jeppe på deras cup idag och jag va med dottern....
Idag spelade tjejerna mot VÅMB och de spelade i Hentorp.Där bor barnens farmor så de kände sig ju ganska hemma där.
Kan tala om att vi även såg Johanna Toftby där eftersom hennes lilla tös spelade i våmblaget här på bilden är hon och Amanda faktiskt på samma bild.Amanda i vitt och Marilyn som målvakt.Johannas blogg kan man hitta HÄR:
Ett mål gjorde Amanda, duktig tjej! ;o)

Själv hamna jag i sängläge en timma när vi kom hem idag, kom sen knappt ur sängen snacka om träningsvärk jag som tränat på gymmet denna veckan det börjar kännas nu hi hi ;o) Nä jag är inte alls otränad varför tror ni det??

På väg hem var det lite LOPPISAR öppet idag, vi besökte 3 stycken faktiskt på väg hem men handlade bara lite på den första.Ska visa senare vad det blev ska bara diska upp och fota det först.

Sen va jag ute och kollade till mina TOMATPLANTOR lite för en stund sedan, det verkar som vi faktiskt ska lyckas få några små tomater på dom i alla fall!
Kul kul, EGENODLAT är ju alltid godast, precis som hemlagat!! ;o)Nästa år ska jag göra iordning mitt land, flytta ner det i den gamla sandlådan som barnen inte leker i längre och köpa mig en rödavinbärsbuske.Men det blir nästa år det nu i år är det bara tomaterna som gäller. =o)
Kram Malin

Lite mera kök...

Tänkte visa några bilder från bänken i köket oxå.Där har kaffebryggaren fått försvinna från hörnet, jag använder den ändå så sällan eftersom jag själv inte dricker kaffe.Sen fick min VÅG komma fram lite finare där istället och FLASKORNA som jag köpte på loppis får vara lite prydnad ihop med de nya saftflaskorna från Ikea.Den gamla vågen står oxå på bänken med lite KOTTAR som barnen plockat till mig för några år sedan....Tills vidare får det bli så nu håller jag på med min gardin i det fönstret och det kommer säkert flyttas om mer innan jag är helt nöjd men för tillfället är det såhär det ser ut. Ska försöka fixa med mina gardiner idag men nu är det först fotboll med barnen som gäller...hur kul som helst ;o)...kanske inte men men ibland får man ju offra sig...fniss...
Som vanligt går det att klicka på bilderna om man vill se dom större.
Kram Malin

onsdag 11 augusti 2010

Omgjort...

Jag har ju den sista veckan GJORT OM lite smått här hemma.Ja som ensamstående mamma så får man försöka göra om med små medel för det är alltid kul att förnya sig lite för att trivas tycker jag.
Tänkte jag skulle visa lite från KÖKET idag, inte helt klart men lite i taget så....
Jag tog bort tavlorna som satt i köket och satte upp 2 tavellister som jag köpte på Ikea.Här har jag ställt upp en del av mina fina BAKBÖCKER.Tyckte de behövde komma fram lite.Några ljus så man kan tända på kvällen och få det lite mysigt.Här kan man sen byta ut böckerna mot FOTON på t.ex familjen men just nu har jag inga tavlor eller kort så det får bli senare.Just nu får mina böcker duga, det är ju trots allt ett kök och ibland är det kul att bara sitta och bläddra i dessa fina bakböcker.Kommer nog bli fint sen med foton i lite olika vita ramar på hyllorna...

Nu har jag bestämt mig för att jag tänker försöka MÅLA det gamla bordet och stolarna jag fått av mormor och morfar eftersom jag inte har råd att köpa nytt till köket nu så får det gamla lite vit färg så att det ser lite roligare ut sen.Men det blir om ett litet  tag då jag har mer plats att hålla på och måla osv.Jag tycker inte om furu kan jag säga så under tiden försöker jag dölja det så gått det går med en fin gammal linneduk som vi fick ärva av barnens FARMORS MOR, hon blev hela 105 ÅR!
Nu ska jag ut i detta mysiga och steka lite pannkakor, va tänkt som kvällsmat och lunch till jobbet men barnen va inte hungriga men mat till jobbet imorgon måste jag ju dock ha...
Kram!

Baka baka liten kaka!

Eller kanske t.o.m två!
Jag provade ett recept på en JORDGUBBSKAKA med hallon som jag hittade på nätet, receptet kan ni hitta HÄR!
Jättegod kaka det får jag säga.Själv tyckte jag dock att man kunde skippa hallonen, vilket jag sen gjorde.Inte för att de inte är goda utan för att jag tyckte att det mest smakade hallonkaka när man hade de uppepå och tog bort mycket av JORDGUBBSMAKEN så den knappt kändes.Så vi körde sen med bara grädde på på kakan vilket var supergott!

Jag testade sen att göra denna kaka med ÄPPLEN oxå för jag älskar ju mjuka kakor med äpple.
MYCKET GOTT om jag får säga det själv.Dock hade jag kunnat skära klyftorna ganska så tjocka mot vad jag gjorde och sticka ner dom mycket längre ned i kakan men annars var det supergott.Här hade jag oxå ströbröd som jag bröade formen med och VANILJSÅS till kakan.Jag rörde oxå runt klyftorna i ganska mycket kanel innan jag stoppade ner dom i kakan.
Mycket SMARRIGT!
Jag tycker ni ska prova, ska nog prova den med blåbär och hallon i nästa gång.
Kram Malin

måndag 9 augusti 2010

Ni na ni na ni na na ni na na na ni na....

Och här kommer ett litet BOKTIPS!
Båda skrivna av samma författare Kristin Hannah och båda är bra dock tycker jag bäst om "En flicka som heter Alice", den boken grät jag till flera gånger om man får erkänna sånt."Angelas dotter" läste jag förra veckan och den sträckläste jag här en dag när det va dåligt väder även den bra fast på ett annat sätt.Gå in och läs om dom på nätet om ni är nyfikna.
Nu har jag beställt..ja va den en eller två böcker till av denna författare, skitsamma ska bli kul när de kommer och se om de är lika bra som de andra två hon skrivit.
Ett litet boktips idag alltså!
Kram Malin

söndag 8 augusti 2010

På loppis äventyr!

Ja det blev en liten LOPPIS tripp med mamma och hennes man idag igen, kul att åka och besöka lite olika ställen och alltid är det kul att fynda lite.Detta ställe vi var på idag, eller vi var egentligen på 3, var lite dyrt tyckte jag men jag lyckades ändå pruta lite grann.Vissa gubbar ville inte ge sig en tum men då handlade jag inte heller då det var alldeles för dyrt för att kallas loppis tycker jag. =o) Man får helt enkelt invänta andra tillfällen då rätt priser dyker upp!
Detta var vad som fick följa med hem idag i alla fall:
Sockerlådan är tyvärr lite lite defekt på baksidan där en liten flis åkt ur uppe vid kanten, men efter att ha prutat ner den till 80:- tyckte jag inte alls det gjorde nåt så den fick följa med hem. Den va ju riktigt fin för övrigt och gubben tyckte det va den sämsta affären han gjort på hela dagen.Själv tyckte jag det va en riktigt bra affär. ;o) Kul med sånna där trevliga och ROLIGA GUBBAR på loppisarna tycker jag!Är ganska  nöjd med mina saker även om jag just nu inte alls vet vart jag ska ha allt...fniss..Men visst är det KUL med loppisar ändå!!
Kram Malin

lördag 7 augusti 2010

Hjälp!!

Eftersom jag gör om i vardagsrummet och har bytt sofföverdrag passar ju inte gardinerna längre så jag tänkte jag skulle byta. Men vilka GARDINER ska jag välja??? Hjälp!! Va tycker ni?
 Man kan klicka på bilden så att man ser den större.Jag har lite beslutsångest sitter i GUNGSTOLEN och tittar och tittar men jag kan inte bestämma mig...??Snälla hjälp mig.
Va på en liten LOPPIS idag oxå och fyndade lite 20:- fattigare alldeles perfekt tycker jag.Ser ut som en bomb slagit ner i mitt hus nu när jag håller på att göra om så mycket här.Ska visa lite från köket sen oxå när det blir lite mer klart där....
Imorgon blir det kanske loppis igen med lilla mamma.
Kram Malin

fredag 6 augusti 2010

Kul att göra om!

Ikväll har jag fixat lite här hemma eftersom jag var bla på Ikea häromdagen och köpte mig lite nya saker.Ikväll brottades jag med soffan och BYTTE äntligen KLÄDSEL på denna.Ska tvätta den andra ordentligt nu funderar på om jag ska skicka den på kemtvätt ihop med madrasserna som ska dit...vi får se.
I alla fall blev jag väldigt nöjd! Ville ju köpa vit när jag köpte soffan men eftersom barnen va så små så tog vi den sandfärgade och jag har gillat den oxå.Nu ville jag dock äntligen investera i den vita och inte va den så farligt dyr heller!
Här är lite före och efter bilder då:
Fortfarande en hel del att göra där inne men det går åt rätt håll i alla fall.Det är ju detta som är den ROLIGA biten med att ha eget hus tycker jag! När man får greja och fixa sånt som SYNS inte byta massa rör under källargolvet som ingen ser...fniss...

Ikväll har jag suttit och myst i det här härliga skenet, jag ville nästan inte resa mig ur soffan igen. ;o) Nu ska det bara röjas lite under bordet osv oxå....men det får bli en annan dag!
Nu är det operation packa ihop allt som är i den stora bokhyllan som gäller härnäst då så att jag får iväg den.

Idag va en granne här och tog det sista av mina barnkläder som var kvar så nu är nästan allt borta som jag hade samlat på mig i klädväg efter barnen!! Tror jag gett bort hela 10 proppfulla papperskassar nu samt en proppfull kartong med bara barnkläder!! Inte klokt va man SAMLAR på sig men jag har ju så svårt att kasta sånt som det inte är fel på! Jag får ju akta mig så jag inte blir en av dom där men ser på tv, extrema samlare .. ;o) Tur att jag har lärt mig att ge bort sakerna istället för att de bara ska stå här och samla damm!
Kram Malin

Som en hel karl!

Usch, jag luktar som en hel karl just nu!
Idag har vi finfint väder här i min lilla stad och jag ÄLSKAR det!!

Så efter frukost idag rusade jag ut i trädgården för att börja ta tag i lite saker som inte blivit gjort den sista tiden eftersom det inte varit allt för kul väder här.Nu var det dax att klippa gräset då det började bli ganska långt.Fortfarande lite vått efter natten men klippas skulle det.Rusade fram och tillbaka för att få det gjort så fort som möjligt, ja det blir ju liksom lite motion i det hela då. ;o) Men typiskt tar ju bensinen slut när jag håller på så jag fick kasta mig i bilen och åka och köpa mer bensin och på väg hem passade jag på att hoppa in en snabbis på Erikshjälpen oxå.Va tvungen att kolla om de tar emot min bokhylla och gissa vad? Det gör dom! Toppen!!Tyvärr hade dom ingen skänk som jag är på jakt efter...

Fick med mig lite nya kakformar, en mindre rund sockerkaksform ( tjoho nu kan jag lätt baka tårta med 2 våningar!! ) och en brödform hem oxå som jag hittade bara 20:- för allt.Perfekt!
Hem och skulle hälla i bensin i gräsklipparen, fick så klart på fingrarna så man lukta både svett och bensin..ja jag säger ju det, jag luktar som en hel karl idag! :o)

Skrev om min önskelista som jag skrev om i ett tidigare inlägg med....
Men eftersom jag va på Ikea igår kan jag även stryka nr7 på listan.Ska bli så kul att byta sen ska fota före och efter när jag är klar! Nu är det nästan bara dyra saker kvar på min lista så jag får väl jobba på lite om jag ska lyckas investera även i dom. ;o)
Kram!

Erikshjälpen

Igår var jag på en tur till både Borås och Jönköping.
I Jönköping passade jag på att gå in på ERIKSHJÄLPEN gillar sånna där ställen, det är som en enda stor loppislokal. En hel del skit men oxå en del fynd som man kan göra.I tisdags var jag även på Erikshjälpen i Skövde, tyvärr var jag på båda dessa ställen ganska sent men lite småfynd gjorde jag mig dock.
I skövde köpte jag 2 silverbrickor, tycker dessa brukar vara fina att dekorera på ELLER servera fikat på när man har besök.
I Jönköping blev det en liten våg och en gammal kakform.Jag ÄLSKAR dessa gamla bakformar och skålar i rostfritt och har köpte på mig en del genom loppisar osv tycker de är det bästa formarna att baka i helt enkelt och nu har jag en som kommer va jättebra att göra tårtbottnar i tex. Alltihopa 95:-
Den ena silverbrickan har jag än så länge använt till detta:
Idag ska jag åka upp till Erikshjälpen och fråga om de vill ta emot en stor tung ekbokhylla jag har här hemma för nu vill jag bli av med den så jag kan göra ordning i mitt vardagsrum!! Vi får se om de vill ha den!

Jag var ju även på Ikea men vad jag köpte där ska ni få se när jag får ordning på det.
Kram Malin

onsdag 4 augusti 2010

Önskelistor...

Det är bra att ha ÖNSKELISTOR tycker jag, På mitt kylskåp har jag en liten lapp där jag skriver upp sånt jag önskar mig, stort som smått. Dels är det superbra att ha till hands när man fyller år och folk börjar fråga vad man önskar sig, dels kommer man själv ihåg vad man önskar sig eftersom det ibland kan vara sånna där småsaker som att man behöver nåt till köket tex men som man aldrig kommer iväg och köper därför att man glömmer bort det hela tiden tills den dagen man står där igen och gör den där saken då man skulle behöva den där grejjen. ;o) Ja ni fattar he he he. Så då brukar jag skriva upp det på min lilla lapp på kylskåpet dels för att man kan önska sig sakerna och dels så kan man själv beta av dom där sakerna lite då och då när man hittar eller det är rea eller så. Vilket utlägg det blev. ;o)

Nu måste jag skriva om min lilla lista eftersom jag den senaste månaden både fått och köpt själv en del av de saker som stått på listan ( jag har ju fyllt år ).
Igår hittade jag ju då ÄNTLIGEN en sak till på min lista som jag velat ha länge ett par LJUSROSA CONVERSE! Ja visst är jag sent ute men jag har letat i varenda affär och det finns liksom inga skor att få tag i knappt i några andra färger heller för de är slut överallt.
Nåja jag gick in på Tradera igår då och hittade ett par i min stl och gav mig f*n på att jag skulle ha dom och till slut vann jag dom oxå.TJOHO!
Helst vill jag köpa skor i affär så man kan prova osv men jag hoppas verkligen att dessa kommer bli bra och att de verkligen är äkta osv osv nu. Nu väntar jag bara på att få hem mina små godingar, även om jag att de inte är direkt nya för er andra på marknaden he he he. ;o)
Usch det verkar som jag shoppar och har hur mycket pengar som helst ser jag när jag läser lite på bloggen MEN ni ska veta att mycket av det jag handlat är fynd rea osv annars hade jag verkligen inte haft råd.Det är bra att spara KUPONGER med tex 25% rabatt på osv jag nyttjar ofta sådant!Nyttjar man det dessutom på rean så spar man ju ännu mera pengar! ( jag tror man kan det i alla fall för just nu har jag tyvärr inga kuponger kvar...) Men jag har ett jävligt bra ppa på mina saker oxå ska ni veta!! ;o)

Kram Malin

tisdag 3 augusti 2010

Shopping...

Idag drog jag iväg in till SKÖVDE för jag var i akut behov av nya behåar....har ju så svårt att hitta då jag drar en sån dum storlek och de jag har hemma nu har jag haft så länge så de har börjat tappa formen och är mest bara sladdriga eftersom resåren börjar släppa i dom då de är så välanvända.
Så sagt och gjort in till grannstaden för att söka efter nya BEHÅAR!

Jag drar ju en väldigt udda storlek som 75DD men jag kan i alla fall rekommendera LINDEX där de har börjat få in mer och mer i min storlek nu och det är toppen! Lagom priser och de sitter kanon.Hittade mig 3 stycken nya där idag, en svart en vit och en hudfärgad.Supernöjd!
Köpte även en rosa kofta på lindex på rean, billig och bra och ganska söt, lite romantisk sådär och alldeles lagom pris just nu. ;o) Det var dock det enda jag hittade som va kvar på rean.
Köpte oxå en grå kofta som jag hittade på KappAhl som va så söt med volanger, båda koftorna är stickade i tunt tunt garn.Även den grå gick åt det romantiska hållet tycker jag.Provade den ihop med min vita klänning här hemma tyckte det passade bra ihop.Bra TIPS till oss TJOCKISAR. ;o)Väskan köpte jag på KappAhl från deras vintage collection, gillade den skarpt!
Svårt att ta kort på sig själv men ni kanske ser lite i alla fall....Va jag gillar med koftorna är ju att de är lita sladdriga så man slipper se alla valkar så väl hela tiden he he he ;o)
Ja några kronor fattigare efter denna lilla resan men nu slipper i alla fall tuttarna hänga nere i knäna!Puh
Dagens outfit kan jag väl oxå visa kanske då när jag ändå håller på:
Den grå koftan köpte jag förra året den e så skön, betalade bara 24:- för den eftersom jag hade ett litet presentkort samt rabattlapp. Alldeles perfekt tyckte jag!
Nu e det nog dax att laga lite käk här snart.
Kram!