måndag 1 augusti 2011

Varbergs tripp....

Vi har varit några dagar i Varberg jag och barnen med deras mormor och hennes man.
Mycket skönt att få komma bort några dagar även om vi bara fick 2 heldagar där nere men vi har ju i alla fall fått göra NÅT då känner man.
Ska visa lite kort men jag tar det i omgångar då det är så många....

I torsdags morse drog vi i alla fall iväg mot kusten...
Vi åkte kl 8 på morgonen så en bit efter Falköping stannade vi och åt frukost....
Vi åkte sen vidare.Vi tog inte "stora vägen" ner utan vi åkte Falköping, Ulricehamn, Borås ner mot Varberg. Ytterligare ett stipp på vägen så vi fick lite fika och sträcka på benen och runt 12:30 var vi framme på Campingen.Vi hade tänkt ligga på Träslövsläges camping men den tyckte vi inte var så himla bra.Man fick betala för att använda spisarna bl.a så för oss att laga mat där hade ju kostat massor med tanke på att det tar ju tid att bara värma upp vatten.

Precis bredvid fanns en till camping det var bara en bom emellan så vi gick dit och kikade. MYCKET bättre.Det enda som kostade extra var duscharna.Eftersom vi bara legat i tält hade vi med några grytor osv så vi fick ju laga mat i campingens kök, koka vatten osv så det ville man ju inte behöva betala massa kronor extra för då det tar lite tid så att säga.Så vi hamnade istället på Södra Näs Campping, jättefin och fräsch får jag säga.

Väl incheckade, tälten uppsatta osv så var det dags att laga lite mat så vi fick nåt i magen oxå.
Efter maten så gjorde vi oss iordning för att gå och spana in stranden oxå så vi visste vart vi kunde bada.Ungarna böt om för att kunna ta sig ett litet kvällsdopp i havet... MEN så besvikna vi blev.

Ingen rolig strand, bara hård och äcklig. Massa äcklig skit längs med vattnet och mojsigt i botten ( va nån som sa det för vi var ju inte i )..inte alls som vi hade föreställt oss eller som man fått som uppfattning när man kikat på bilder.Lukta inte gott heller får jag säga.Så där ville vi ju inte bada och absolut inte barnen.De var superbesvikna och tyckte allt sög. ;o)

Stranden låg precis vid träslövsläge så vi gick vidare in i byn och kikade runt lite.Ganska tråkigt får jag säga, typisk fiskeby skulle jag tro.En liten hamn full med fiskebåtar ungefär och ganska dött. Men självklart vackert ändå där vid havet så att säga. Klaus hittade döda krabbor som flöt intill kanten vid hamnen... Men vi gick mest runt lite och sedan tog vi och knallade "hem" igen.Blev en ganska lång promenad så vi var ganska trötta när vi kom tillbaka.Blev lite mys vid tälten och sen i säng redan runt 22:30 tror jag kl var.....

Andra dagen kommer i ett annat inlägg....
Kram Malin

Inga kommentarer: