lördag 29 januari 2011

Lite tandvärk och Ikea.

Allt går ju bara man vill säger dom.
Igår drog jag ju ut min ena visdomstand, inga problem, kändes inget och var klar på 2 röda ungefär.
Sen tog jag barnen och drog till IKEA, jag var ju tvungen att hitta mig ett skrivbord eller nåt så jag kunde få ordning på min lilla "kontorshörna" i sovrummet.
Jag fick ju gå med bomullstussar i munnen hela tiden och när bedövningen släpte slängde jag i mig några alvedon.Gick bra.
Tyvärr gick det inte lika bra att hitta nåt bra skrivbord för mig på Ikea.
Så jag behåller Jeppes bord tills vidare och sedan köpte jag en lite mindra billybokhylla som jag ställt upp bredvid så jag får till lite förvaring.295:- , som hittat tyckte jag.
Köpte oxå till en hurts som jag ställde in under bordet så att jag får lite förvaring även här.Tror den kosta runt 600:-, tur man har Ikea kort...ehh....
Sen fick det oxå bli en lampa så jag får lite ljus, den va jättefin 199:- kostade den.Denna lampa finns som golvlampa oxå och den skulle jag gärna kunna tänka mig och köpa till vardagsrummet sedan!
Men för runt tusenlappen fick jag i alla fall en helt ok liten hörna OCH om jag nån gång hittar nåt annat bra så har jag köpt på mig saker som jag kommer kunna få användning för i andra rum så småningom!!
Ja jag är i alla fall nöjd för nu.
Nu är det mesta inlaggt i hyllorna osv men om det kommer få stå såhär sedan det får vi se.Nu är det ju operation röjning på alla saker som måste göras även om jag börjat.Vill inte ha allt i hyllan som är där nu men jag vill inte kasta det heller så frågan är...vart ska det göras av???

fredag 28 januari 2011

Tandfattig!

Jag är fortfarande hemma med Jeppe som varit dålig i veckan.
Åkte och jobbade igår och han gick till skolan men han jobba nån timma så ringde dom efter mig.
Nåja nu får han  va hemma så han blir ordentligt kry och kan gå till skolan på måndag igen.Är ju tyvärr inget bra för min plånbok  men det får ordna sig på nåt vis.
Såhär skönt sover man när kl är 8 och bara syrran ska gå till skolan..
Själv fick jag ringa akut till tandis imorses, så nu är jag en visdomstand fattigare...det är visst snart dax att skaffa löständer ;o)
Kram

tisdag 25 januari 2011

Vabbar...

Idag har Jesper varit hemma från skolan.Han hade huvudvärk igår kväll och gick och la sig och somnade som en stock.Han hade fortfarande huvudvärk och var varm när han vaknade så han fick vara hemma från skolan.
Han får vara hemma imorgon med sen hoppas jag han är ok för skolgång igen. Antingen är det att det är så jobbigt i skolan som gör att han får huvudvärk eller så var han helt enkelt lite dålig precis som alla vi andra kan bli ibland.

Mindre kul för mig för jag förlorar ju lite inkomst men det får lösa sig ändå, huvudsaken är att sonen känner att vi bryr oss och blir lite ompysslad så att han får må bra igen.

Så i eftermiddag har jag roat mig med att MÖBLERA OM här hemma.Ja inga drastiska saker direkt men jag hade lovat Jeppe att få ha mitt skrivbord eftersom det egentligen är för stort för att ha här nere.Själv ska jag försöka hitta ett nytt, mindre och så får jag försöka få till någon liten kontorshörna i mitt sovrum sedan.Inte för det ser så snyggt ut men jag har ingen annan plats helt enkelt så det får bli så.

Så denna sängen har vi nu plockat ner och lappar ska upp på ica och får vi inte napp där åker den ut på blocket.
Istället har han nu mitt skrivbord i sitt rum och det blev jättebra och han får lite mer plats.Vi har ju haft 2 sängar i hans rum ett tag och det känns helt onödigt när han inte sover i loftsängen.Dom är mest där och leker och bygger koja nu för tiden.
Nu har han som sagt mitt skrivbord istället:
Han är nöjd och då är jag det oxå.Han har oxå en liten tv som man inte ser i bild så nu kan han ligga i sängen och titta på film, vilket han gjort idag och tyckte det var jättemysigt.
Min hörna nere hos mig ser dock INTE kul ut alls...
Hemskt! Men det får vara så tills jag hittar ett skrivbord och kan göra lite mer iordning.Sånt här gör mig jättestressig inombords när det ser så här ut omkring mig och man inte alls trivs med det!
Vardagsrummet inhyser under tiden en styck loftsäng...
Gaahh! Usch usch usch men det ska väl bli bättre när man fått röjt ur alla saker ur huset som vi inte använder och under tiden får jag räkna med att det är lite stökigt och står saker både här och där.Va skönt det ska bli den dagen som huset är färdigröjt!!
Sängen är jättefin och jättelite använd så jag hoppas vi får sålt den!
Från vardagsrummet till mitt sovrum ser det ut såhär just nu, barnen ligger och kolla på film i datorn, skönt när de är lite lugna!!

Nu ska jag bara be mammas man komma och dra och sätta in lite nya uttag osv till mig så jag slipper ha alla dessa hemska sladdar liggandes oxå som ni ser, nu ser det för bedrövligt ut! Men som sagt jag hoppas det blir bra när allt är klart.
Tur att man är på RÖJHUMÖR!
Kram

söndag 23 januari 2011

Pyjamasdag!

Idag har jag gått i pyjamasbyxor hela dagen, jag erkänner, men fy sjutton så skönt det har varit!!
Har varit så trött och bara gått omkring och smågrejjat, pysslat lite osv osv.
HÄRLIGT!

Igår var jag med Ullis till Skövde, hon bjöd på både fika och sen på pizza på kvällen, gulligt!!
Men jag ska erkänna en sak till.....jag onödighets shoppade igår...2 nagellack, jättefina....har lite ångest över det när jag inte har några pengar att använda på onödighets shoppande....
Nu gäller det ju bara att försöka få fina naglar oxå och det är ju inte det lättaste när man jobbar med att skruva i maskiner...Men liiite var jag ju värd dessa även om det var 90:- som flög iväg där..eller?!
Kram

söndag 16 januari 2011

Skapat!

Som jag skrev i det tidigare inlägget så beställde jag ju massa kort jättebilligt som jag skulle skapa av.Igår gjorde jag då en Lo med att av korten, jag hoppas det blir många fler för det var riktigt roligt!!
Kanske hinner jag plocka ut lite för en ny Lo idag vi får se.Är ju en del som ska hinnas med under dagen och nyss har jag varit ute och skottat undan 2 STORA snövallar som plogbilen plogat upp hos mig.Blötsnö..det var tungt om man säger så.Nu är det dax för en dusch!!
Kram!

lördag 15 januari 2011

1 vecka avklarad

Ja då var första veckan på jobbet avklarad då.Inte kul alls att börja jobba igen tycker jag.Skolan har oxå börjat så denna veckan har det varit fullt upp här.Alla ska komma in i rutinerna igen så man hinner inte så mycket annat än att jobba, ta hand om barn, hjälpa till med läxor, laga mat och diska osv osv.Sen är man rätt mör på kvällen. ;o)

Vi har heller inte haft nån tv på hela veckan och den stationära datorn funkar inte heller.Det är modemet som är dåligt ihop med den nya tv-boxen jag fick för några månader sedan och måste bytas ut.Har den nya här, kopplade in allt som det stod på manualen igår men självklart vill den inte funka i  alla fall.Så vi har fortfarande inte någon tv.Fick slänga i gamla modemet med routern så att vi i alla fall kommer ut lite på våra bärbara datorer här i huset.Mycket strul men jag får väl slå en pling till Telia och så får de hjälpa mig för nu har jag gjort allt jag kan efter deras beskrivningar.HATAR verkligen sånt där och det kan aldrig funka så enkelt som det visas i deras maualer...suck...

Nåja..jag passade på att framkalla lite kort, 100 st gratis bara betala frakten på 29:-. Alldeles perfekt och billigt som tusan tycker jag.Tänkte försöka scrappa en del av dom när jag får tiden.Kul att göra lite Lo´s av dom så det ska jag ta tag i senare.
Här hemma händer inte heller mycket.Har slängt ut granen och håller på att plocka bort de få tomtar jag har men har inte fått klart det där.Har inte orkat i veckan och det är ändå bara jag som ser det...fniss..
Slänger mest ut massa saker jag inte vill ha just nu i huset som ni vet.Det börjat bli ganska tomt i vardagsrummet så vi tog upp ett gammalt köksbord och ställde in där och gjode en liten pysselhörna till ungarna sålänge.Ser för hemskt ut men det fyller sin funktion.Och när jag hittat de möbler osv jag vill ha till vardagsrummet då åker det ut med buller och bång igen kan jag säga.Om jag inte får krupp på det innan och tar bort det. ;o)
I alla fall är det en bra pysselhörna, alla är på samma plan i huset och det blir lite mer gemenskap än att man ska sitta själv nånstans.Sen behöver hon ju inte plocka undan sina saker hela tiden så fort hon gjort nåt utan det får ligga där hela veckan tills hon ska åka till sin pappa.Hon har gjort ett jättesött kort i veckan.Ska visa det sen när hon är klar.Så just nu får det funka...ett litet tag i alla fall...är så fult när jag ser det men men så länge jag står ut med det så får det va så hi hihi

He det gott kära ni.
Kram!

söndag 9 januari 2011

Kan inte rå för det!

Men jag tycker dom är skitsnygga!!
Jag bara VILL HA känner jag.Tur att det är gratis att kolla.
399:- för dessa godingar på ellos.Tänk så snyggt till sommaren sen!
Rosa, beiga och svarta fanns det, jag vill ha ett par av varje. ;o)
Spara spara spara va det ja......

lördag 8 januari 2011

Veckohandla

Japp jag ska börja veckohandla...
Ett steg i det led för att fixa ekonomin lite bättre när man bor själv och inte tjänar så bra.
Så nu idag har jag suttit och gjort MATSEDEL för nästa vecka då barnen kommer.Den enda dagen jag lämnat tom är söndagen, då tänkte jag att barnen ska få bestämma vad vi ska äta, om dom vill det såklart.Men fram till lördag har jag nu gjort min lista och på söndag, dvs imorgon ska jag åka och handla det jag behöver.

Matsedel v2.
Mån - Pannkakor
Tis - Köttbullar och pasta + sallad
Ons - Lasange + sallad
Tors - Potatis och kotletter + sallad
Fre - Ris och kassler + sallad
Lör - Kyckling gryta + sallad
Sön - Barnens val

Jag tror det blir bra att göra såhär.Dels behöver man inte åka till affären så ofta och dels har man mer koll på hur mycket man lägger på all mat oxå.Det tar ju inte heller en massa onödig tid för att hålla på och åka och handla hela tiden utan vi får mer tid att va tillsammans istället.Tyvärr blir det mycket onödigt handlande om man åker för ofta till affären och ska handla.
Barnen får sin veckopeng på fredagen och vill de handla godis eller nåt för det då passar jag på att handla det vi ska äta på söndagen om vi inte har det hemma.
Det här blir bra tycker jag!! ;o)

Kram

fredag 7 januari 2011

Tant Malin är klar med saften.

NU är min saft och min marmelad klar och jag har redan provsmakat marmeladen på smörgås idag.MUMS!
Mycket gott.Tänk va bra det är att ha bär i frysen som man plockade i somras.=o)
Blev ytterligare 2 små burkar med marmelad som inte är med på bilden.
Gott att ha på macka och den sista saften ska jag hämta imorgon.
Kram

torsdag 6 januari 2011

Safta och sylta!

Idag har jag spenderat några timmar hos farmor och farfar.Jag och farmor har saftat och syltat lite idag.Hon kan ju allt sånt där utan att riva fram kokboken och jag lär mig på köpet.Jättebra med alla bär i frysen sen i somras!
Idag har vi gjort jordgubbs saft ( den blir klar imorgon då den står och rinner av nu ) och sen har vi gjort jordgubb och rabarber marmelad.Den står nu och svalnar i kylkskåpet. Mums!

Imorgon ska jag åka tillbaka och då ska vi koka jordgubbs och rabarber saft.Älskar hemmalagat mycket godare än köpt får jag säga.Så imorgon har jag nog lite gottigt med mig hem.Dags att städa ur och göra ordning min matkällare tror jag!!
Farfar han pysslar med sina träsaker han... :o)
För mig är det viktigt att umgås med dom, farfar är 91 och farmor 80 år och ingen vet ju hur länge till man får ha dom hos sig. Hos dom är mitt andra hem. :o) Och jag har väl fått alla mina intressen av farmor så vi är ju alltid på samma nivå och har nåt att göra hon och jag!

Kram

onsdag 5 januari 2011

Trötter - de e jag det!

Riktigt trött nu så idag ska jag försöka komma i säng kl 22 ta min medicin och sen hoppas på att få sova lite.Man blir visst dåsig av de här tabletterna oxå så det passar ju bra tycker jag... :o)
Har varit väldigt lugnt här idag, mamma kom på ett snabbis besök, jag skotta snö, åkte till läkaren, apoteket och sedan hem.

Har hållt på att pyssla idag och tagit det lugnt.Snart är första kortet klar för i år, ska fota det imorgon.
2 dagar tar det för mig att stöka ner i hela köket, men vad ska man göra när man inte vill sitta nere i källaren?? Jag får stå ut helt enkelt, inte titta åt den där bänken för den lär nog va pysselstökig ett tag nu. ;o)
Om 10 år då har jag ett pysselrum i Jeppes rum! ;o)
Kram!!

Blödig...

Jag är så blödig nu för tiden.Piper till massa saker som man ser på tv hela tiden.
Men igår såg jag på ett program på tv,
DRÖMMAR OM ETT LEENDE
En dokumentär om barn och vuxna med läpp och gomspalt i fattiga länder dit volontärer inom sjukvården från många länder åker och opererar.
Fantastiskt!Vilket jobb dom gör och vilket hopp barnen får.Att bli som alla andra...Jag piper som vanligt...
Sista delen går nästa tisdag kl 21 på 4:an, missa inte att kolla!!

God morgon!

Kl 4 höll jag på att ge upp i morses och gå upp men sen lyckades jag faktiskt slumra till en stund.Kl 8 va jag uppe så nu hoppas jag verkligen att jag ska vara riktigt trött ikväll och kunna sova inatt!!
14:30 ska jag till läkare idag, inte för mina sömnproblem utan för annat, skönt att få det avklarat och hoppas jag kan få lite hjälp i alla fall.Måste in på apoteket idag och köpa medicin som är slut men sen ska jag bara vara hemma och ta det lugnt idag.Lär väl få gå ut senare och skotta för självklart så snöar det ju här igen.Jag längtar nåt fruktansvärt till våren just nu. ;o)
Idag blir det gröt till frukost, måste ätas upp nu den är kvar sen nyår.Inte slänga här inte!!!
Sen blir det fortsatt pyssel och njuta av att vara ledig helt enkelt.
Kram!

Jag blir tokig!

Jag kan inte sova! Varje natt ligger jag här och vänder och vrider på mig i flera timmar men det verkar helt lönlöst att kunna somna.Frammåt morgonkvisten brukar jag slumra till först och då har ju nästan hela natten gått...suck...
Jag vill ha en vanlig sjukdom, få lite medicin och efter en vecka är allt bra.

2½ timma har jag legat här och rullat runt i sängen nu och jag blir helt TOKIG på att jag inte kan sova!!
Tror jag återigen får fråga doktorn vad jag kan göra när jag kommer dit, jag ska ju ändå ringa dit imorgon.Det är inte så konstigt att man är trött hela dagarna och inte orkar nåt för t.o.m jag fattar ju att man måste få sova för att orka ordentligt på dagarna.
Kanske är det för mycket bekymmer som virvlar där i huvet som gör att man inte kan slappna av, jag vet inte men det är ju inte så lätt att sluta ligga och tänka så att säga.Jag måste bli av med bekymren antar jag...

Nä jag får göra ett nytt försök kl är ju nästan 3 på natten nu....håhåjaja.
Kram och sov så gott!

tisdag 4 januari 2011

Gymmat!

Hi hi kortet är taget på nyår, hemskt va man kan se glad ut, det va väl för man hoppas att 2011 ska bli ett bättre år och då kan man ju inte börja med att sura! hi hi hi ;o)

Idag tog jag mig i kragen och åkte till gymmet! Jag har BESTÄMT att nu måste jag dit minst 2 ggr i veckan och gör jag inte det så avslutar jag kortet när denna omgången med jobbet slutar.Använder jag det inte är det onödigt att ligga och betala på det.Men jag ska försöka, jag BEHÖVER ju verkligen gå dit med min rygg.Så idag var första passet för denna veckan avklarad. :o)

Fick ju skotta innan jag skulle åka dit idag för självklart har det ju snöat en himla massa ute nu igen.Usch, gillar´t inte alls! Men jag var i alla fall redan uppvärmd när jag kom till gymmet, alltid nåt! ;o)

Nu ska jag vila lite och sedan ska jag faktiskt sätta mig och måla lite tror jag och börja på ett nytt kort!!
Kram på er!

Önskelista 2011

Detta inlägget kommer endast innehålla det jag önskar mig 2011,
när jag fyller år, julklapp eller som jag helt enkelt sparar ihop till.

För hemmet:
1. En vit KitchenAid


 









 2.Oval gryta.


 










3. Finbestick t.ex Ulrika på Cervera



















4. Nature mat tallrik och assietter från Cervera:






















5. Dubbelt våffeljärn




Scrapbooking:
1.
En rosa ( grön går med bra ;o).. cuttlebugg.












2.Magnolia dies!





















Annat pyssel:
1. Tilda garner i alla möjliga olika fina färger.














2.Bok av Anne-Pia Godske Rasmussen














Den här listan kommer fyllas på/minskas efter hand! ;o)
Kram

måndag 3 januari 2011

Mormors kycklinggryta

Igår lagade vi mormors kycklinggryta här hemma och barnen fullkomligt ÄLSKADE den!!
Jättebra då det blir mycket mat så jag har själv fryst ner 5 port i frysen.Superbra att ha hemma de veckor jag är själv eller att ha med till jobbet.Vi fick ihop 10 port på denna grytan men det beror nog på hur stor man är i maten.Vi har varit 2 barn och en vuxen.
Tänkte dela med mig av receptet:
Mormors Kycklinggryta:
För oss blev detta 10 port.


1kg fryst kyckling
Olja
Knorrs kyckling krydda

Lägg den frysta kycklingen på en plåt, pensla på olja och kycklingkrydda.Ställ i ugnen på 200 grader i en timma.

1 röd paprika
1 grön paprika
5 dl grädde
2 dl lätt craime fraiche 15%
1 tärning köttbuljong
soja
maizena redning för bruna såser och grytor
smör , salt, peppar

Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar och lägg i en gryta och fräs i lite smör.
Slå på 1 l vatten samt buljongtärning.Koka upp.
Häll på grädde och låt det börja småbubbla.
Slå på craime fraiche och lägg i paprikan.
Häll på soja efter smak eller hur mörk du vill ha såsen.
Koka upp och slå sedan på redningen tills du tycker såsen blir lagom tjock.Koka nån minut.
Salta och peppra lite efter smak.
Servera med ris och sallad.

Jättemumsigt!!
Kram

söndag 2 januari 2011

Julklappar

Nä jag har inte börjat köpa julklappar, tidig är jag ju inte... ;o)
Nä jag tänkte visa er den julklapp jag fick av mina barn i år.
Städade ena köks skåpet igår och där inne har nu deras julklapp hamnat.Det var så stökigt i detta skåp innan med massa olika glas en del bara ett fåtal av eftersom glas gått sönder osv.Nu har jag plockat bort dessa och har bara de vi använder mest kvar nu.Jätteskönt!
2 fina burkar från Greengate fick jag av dom.Vi köpte dom faktiskt när vi var nere i Göteborg och hälsade på fina Zandra.Ska finnas ytterligare en burk till dessa två har jag sett efterhand.Tycker dom är jättefina.Tänk att få fylla dessa med nybakta kakor sen i sommar!! :o) *Längtar!*
Kram