måndag 3 januari 2011

Mormors kycklinggryta

Igår lagade vi mormors kycklinggryta här hemma och barnen fullkomligt ÄLSKADE den!!
Jättebra då det blir mycket mat så jag har själv fryst ner 5 port i frysen.Superbra att ha hemma de veckor jag är själv eller att ha med till jobbet.Vi fick ihop 10 port på denna grytan men det beror nog på hur stor man är i maten.Vi har varit 2 barn och en vuxen.
Tänkte dela med mig av receptet:
Mormors Kycklinggryta:
För oss blev detta 10 port.


1kg fryst kyckling
Olja
Knorrs kyckling krydda

Lägg den frysta kycklingen på en plåt, pensla på olja och kycklingkrydda.Ställ i ugnen på 200 grader i en timma.

1 röd paprika
1 grön paprika
5 dl grädde
2 dl lätt craime fraiche 15%
1 tärning köttbuljong
soja
maizena redning för bruna såser och grytor
smör , salt, peppar

Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar och lägg i en gryta och fräs i lite smör.
Slå på 1 l vatten samt buljongtärning.Koka upp.
Häll på grädde och låt det börja småbubbla.
Slå på craime fraiche och lägg i paprikan.
Häll på soja efter smak eller hur mörk du vill ha såsen.
Koka upp och slå sedan på redningen tills du tycker såsen blir lagom tjock.Koka nån minut.
Salta och peppra lite efter smak.
Servera med ris och sallad.

Jättemumsigt!!
Kram

2 kommentarer:

Fotograferande Maria sa...

Hej Malin!

Det lät gott!

Kram Maria
http://www.mariasdagbok.blogspot.com/

Marica sa...

mumms - den ska jag testa nån dag! var det fryst kycklingfile bara allså??? kram