lördag 31 juli 2010

Donar och grejjar....

Idag började jag dagen med att baka TÅRTOR till Ulllis som ikväll ska ha 40-års fest.Hon hade bakat bottnarna och jag gjorde bara resten...
Tårtbotten:
3 ägg
2dl socker
2 msk kallt vatten
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

ca 200 grader 20-25 min i ugnen på över och under värme.
I en ca 24 cm stor bakform.

Mellan lagren tar man ju lite vad man känner för men själv har jag idag ett lager med mosad banan och ett lagaer med vaniljkräm som jag blandat i lite grädde i då jag tycker krämen blir mycket godare då.
Grädde uppepå och sedan är det bara att dekorera med vad man känner för eller har hemma.

Blev på sånt där lite fixar humör idag och hade nog kunnat gå och smådona hela dagen ( tyvärr hinns det inte med idag ) så jag stack bort till blomsteraffären och köpte blompinnar så att jag kunde plantera ner de TOMATPLANTOR som jag fick av mamma häromdagen.Nu hoppas vi att det blir lite tomater på dessa oxå så liiiite mera sol är välkommet tycker jag....
Jag har ju inget västhus eller så men jag hoppas att det blir bra att ha de ståendes på trallen intill väggen där lyser oxå solen ganska länge på dagen...när vi väl har lite sol vill säga.

Nu blir det dock till att göra lite mat här och sen ska alla in i duschen så vi är rena och fina ikväll när vi ska på fest!
Tjing!

måndag 26 juli 2010

Överraskad!

Gick upp väldigt sent idag eftersom jag vaknade så tidigt imorses och sen somnade om efter att tag igen.Precis när jag hade gått upp kommer vår söta grannpojke in med en ÖVERRASKNING verkligen.
Grannen hade köpt en så fin tackblomma så jag blev alldeles rörd!
Vill även här säga ett STORT TACK för den fina blomman! Den fick sin givna plats direkt eftersom jag saknade en blomma på bordet just nu.Det blev superfint!!
Tack snälla Marica!!
Vilken underbar start på dagen jag fick!!
Kram Malin

söndag 25 juli 2010

En liten loppis tur i regnet...

Idag har jag varit iväg på en liten LOPPISTUR med mamma och hennes man.Alltid lika kul och det finns ibland massor av fina saker ibland hittar man inget.Jag FÖRSÖKER att bara handla sånt som jag tex behöver eller har användning för annars hade man ju kunnat köpa på sig en hel del.Men eftersom mitt hus inte är iordning (än)så vill jag helst kunna ha användning av sakerna just nu.Hittade lite fint idag som fick följa med hem...
 4 blåturkosa flaskor ( 2 har jag tyvärr inte kunnat öppna men det kanske går om jag försöker lite försiktig sen när jag diskar dom tänkte ju inte på att kolla det när jag köpte dom men annars blir de fina bara som prydnad! )
Lite fina bestick, 2 silverljusstakar en bakskål och ett serveringsfat. Allt för endast 200:-, jag är SUPERNÖJD!

När jag åker iväg på loppis såhär så tycker jag det är så kul och helst hade man velat åka runt hela dagen och spana in olika loppisar men tyvärr stänger de runt 16 så man hinner inte så mycket som man skulle vilja.
Kanske blir det lite loppisar även nästa helg vi får se.
Kram!

lördag 24 juli 2010

Film...

Filmade grabbarna lite när de körde på sina crossar de hade hur kul som helst.
Här är 2 av filmerna i alla fall....




Kram Malin

Grabbarna cross jublar!

Idag åkte vi iväg med grannarna och alla grabbar för våra stora pojkar skulle åka cross.Även om jag inte har barnen nu så ville jag faktiskt följa med och se dom och grannarna är så trevliga så det är alltid kul!Jag säger det igen men vi kunde inte haft bättre grannar här på gatan! Känns så himla skönt!
Här kommer lite bilder....
Tack för en härlig stund med grabbarna säger jag till mina fina grannar!
Ska fixa upp enliten filmsnutt sen oxå och visa er men det blir lite senare sen.Vi hade det bra även om det va kallt ute.VAR ÄR SOLEN???
Kram!!

fredag 23 juli 2010

Händelserik dag!

Oj oj här händer det grejjer vill jag lova... ;o)
Kan bli lite långt inlägg så vi får se om du orkar läsa hela vägen. ;o)

Först och fräst tror jag att jag åkt på en förkylning, det är så typiskt alltid då jag kommer igång med träningen så blir jag sjuk på nåt vis??? I morses va jag så trött så jag kom aldrig ut på min morgonpromenad och jag får nu nästan ÅNGEST när jag inte kommer ut på dessa! Ska lägga mig och vila lite sedan och eftersom det faktiskt är ganska kallt och molnigt här idag så kanske jag i alla fall kan komma ut på en liten liten promenad lite senare i alla fall.Det vore skönt.Alvedon och nässpray har fått intas här under dagen, men jag får väl kanske va glad att inte vädret är super idag då.

Ja sen har jag faktisk LAGAT MAT idag oxå, asch då tänker ni som gör det varje dag, men jag som tycker det är ett nödvändigt ont och slarvar VÄLDIGT med maten då inte barnen är här har tagit mig i kragen idag.Visst är jag duktig! ;o)
Först va jag och handla och sen testade jag  faktiskt ett recept som jag hittade via Hannas blogg på en pastasallad med kyckling och den var MYCKET GOD så jag kan varmt rekomendera den till er.
Receptet hittar ni HÄR.
 Som sagt jättegott så testa den.Blev ju en stor skål så den lär ju räcka ett par dagar i alla fall. =o)

Idag skulle vi oxå åka och kolla på crosskläder till sonen.Sa till barnen att springa ut i förväg och 2 sekunder senare kommer de in och hojtar
-Mamma mamma du måste komma ut och rädda en igelkott!!Den har fastnat, den är i trappen!
Oj då tänkte jag genast, vi har ju räddat en igelkott 2 ggr ur garaget förrut så det va väl dax för samma igelkott igen tänkte jag.
Men va får jag se om inte den sötaste lilla IGELKOTT BEBIS som antagligen trillat ner i vår källartrapp och kan ju såklart inte komma upp!Stackars Igelkottmamma som fått lämna sin bebis då hon inte kunde få upp den och inte vet vi hur länge den varit där heller men det har väl hänt i natt kan jag tro eller i förmiddags.Så på med handskarna och upp med den söta lilla Igelkottsbebisen.Vi la bort den vid buskarna där vi brukar se mamma igelkott och vi hoppas att de återfinner varandra!!När vi kom hem igen så va den i alla fall borta, den lill* va ju helt vettskrämd.
Nåja vi hoppas det gårr vägen för igelkottbebisen och Jeppe, ja han fick inte bara en uppsättning crosskläder utan 2, samt lite skydd och ytterligare en hjälm.... Tror han tjatat hål i öronen på sin mamma riktigt bra denna gången... ;o)
Kram!

När man e vaken på nätterna...

...måste man ju sysselsätta sig med nåt annars går ju tiden VÄLDIGT sakta, så när man har ont och inte kan sova då gör man detta:
Har testat det MANIKYRSET jag fick en gång av min kompis, lite övning så kan man nog få det riktigt fint sen om man lyckas få lite längd på naglarna. =o) Man känner sig ju i alla fall lite finare och det är ju huvudsaken, lite hemmaspa nästan. ;o)

Imorgon ska jag gå och se om jag kan få nån klipptid hos frissan oxå, håret har blivit så långt nu att det inte går att göra nåt med det längre, känns skittrist.Så kanske ska jag ta och klippa upp det lite igen.......
Ta hand om sig själv lite det behöver man ibland tycker jag!
Trött och häckig men naglarna är ju fina när jag går och lägger mig i alla fall. ;o)
Jag är så RASTLÖS oxå för tillfället, jag känner verkligen att jag vill hitta på nåt åka iväg nånstans eller nåt och komma hemmifrån lite och se lite nya platser och ställen  MEN nackdelen med att va singel är ju tyvärr att man inte har nån att åka iväg med och det är inte jättekul att dra iväg ensam känner jag....
Nästa vecka drar jag i alla fall iväg med barnen till Liseberg ihop med några andra tjejkompisar! Ska bli kul!
Kram Malin

torsdag 22 juli 2010

Semester....

Jag är ju inne på min andra vecka på semestern och BLOGGEN har nästan tagit SEMESTER den med som ni märker. ;o)
Jag har ju börjat i sommar igen att gå ut på mina små MORGONPROMENADER.Eftersom jag sover så dåligt, knappt 4 timmar per natt så är man ju som ett vrak när man vaknar på morgonen eftersom man bara har ont ont och inte kan sova.Man känner sig mer död än levande men då är det bra att bara gå upp och klä på sig och så gå ut på en liten promenad.Dels så får man röra på sig vilket är skönt för ryggen så smärtan går bort, dels får man lite FRISK LUFToch känner sig lite lite piggare även om man fortfarande ser ut som ett vrak.

Det tar ett par timmar innan man känner sig som människa igen och sen kan man komma hem och äta lite frukost.Väldigt skönt även om jag skulle behöva några timmars sömn till.Men man får helt enkelt försöka göra det bästa av situationen när man har så ont att man inte kan sova och nu på sommaren är det ju perfekt då man kan gå ut och gå på morgonen för det är faktiskt ofta ganska bra väder just så tidigt på mornarna här.Skönt att bara gå upp slippa sminka sig bara borsta tänderna och sen gå.....Vid 7-tiden är det fortfarande så tyst i stan så man hör mest fiskmåsarna och det är ganska härligt tycker jag innan staden liksom vaknar upp.

Sista biten går jag alltid vid VÄTTERN....Gillar den biten vid vattnet för det är så härligt rogivande att höra vågorna när de slår mot stenarna och man blir lite lugn och avslappnad på nåt vis.
Jag filmade några snuttar idag med iPhonen. Jag ser verkligen ut som ett vrak innan man får bort smärtan och piggnar till , osminkad , skitfet och alldeles rödmosig för man blivit lite varm av promenaden...men jag får bjuda på det ena av de klippen jag filmade ändå...dock blev det väldigt väldigt dålig kvalite på filmen då jag laddade upp den på youtube, vet inte om det är bara för att telefonen har quicktime och annat format för på datorn ser den helt ok ut i kvaliten men inte på youtube, men skit samma..Nästa gång ska jag ta med kameran och filma så det verkligen syns hur fint det är men sålänge får det duga med denna kortfilm..kanske lägger jag upp den andra sen oxå även om jag ser ännu värre ut i den...så inga kommentarer om det tack!!

Hoppas ni får en bra dag här har REGNET kommit nu.Jag klarade mig bra från regnet när jag va ute och gick så tidigt, några droppar kom under ett par minuter men de försvann lika fort igen.
Kram Malin

lördag 17 juli 2010

Åh regn, härliga regn!!

Började dagen med långpromenad idag mellan 7:40 - 8:30.Strålande solsken och jättehärligt ute. Jag visste ju dock att prognosen visade regn idag så det va härligt att va ute på denna morgonpromenad då det fortfarande va jättesoligt och skönt ute.Lagom varmt sådär på morgonen oxå.
Kl 10 kom REGNET och sedan har det fortsatt.Lite åska hade vi även i förmiddags och jag kan inte tycka annat än att det är JÄTTEMYSIGT!
Man ska inte klaga på värmen men nu när vi haft detta underbara väder känns det skönt med nån dag regn så det förhoppnongsvis kan lätta upp lite ute och så får gräsmattan lite vatten oxå.
Idag kan jag inte annat än välkomna regnet och tycka det är mysigt.Själv la jag mig på sängen och halvsov mellan 10-12 för jag va så trött, sonen satt vid datorn och sen åkte han till en kompis så just nu avnjuter jag några timmar helt för mig själv och jag känner bara att jag BEHÖVDE det för att orka! ;o)
Kan ju berätta att jag körde bort sonen till kompisen, kommer hem och NYCKELN är kvar inne!! Jag brukar ta ur den och ha i telefonfodralet när jag är ute och går på morgonen eftersom jag låser då barnen är kvar hemma.Hade glömt sätta tillbaka denna i nyckelknipan.Hade som tur va öppet mitt fönster i sovrummet så in i garaget hämta stegen och klättra in genom fönstret....kom det någon och gick förbi trodde de väl att vi hade inbrott... ;o)
Slutet gott allting gott hi hi .
Kram Malin

fredag 16 juli 2010

cross cross cross...

Det är det enda sonen har i huvvet numera.
Idag har vi då bla varit i Skövde och provat lite kläder till honom för att se vad han drara för stl, vad han behöver osv.Med sig hem fick han ett par crosshandskar.
På söndag ska vi åka och kolla på en cross vi har hittat, sonen är eld och lågor givetvis.Mamma fattar inget men jag antar att jag blir tvungen att lära mig lite jag med om allt detta nu då.Bara sonen är lycklig så är jag lycklig ;o)

Vi har oxå varit inne med dotterns dator vars tangentbord har krånglat, datorn hon fick när hon fyllde år.Det slutade med att vi fick med en helt ny dator hem, de hade aldrig sett detta felet och antagligen är det nåt trasigt i tangentbordet inte i datorn eller nåt.De visste faktiskt inte då de inte sett detta nån gång innan.Tur vi åkte idag i alla fall för det va sista dagen den gick att byta! Dottern glad - mamma glad ;o)

Själv är jag helt slut, 4 timmars sömn per natt är alldeles för lite.Om semestern ska vara så här intensiv, ja då längtar jag nästan tillbaka till jobbet!! ;o)

Kram!!

torsdag 15 juli 2010

Idag är ingen vanlig dag...

Nä för idag är det min FÖDELSEDAG!
Hurra Hurra Hurra Hurra för mig idag! ;o)
Va uppe med tuppen idag, gick en promenad mellan 7:15 - 8:00.Usch va ont jag har i min rygg ibland är det nästan lite svårt att gå flr benen vill liksom bara vika sig...
Sen när jag kom hem pusta jag en stund på trappen det va så skönt ute innan den där riktiga värmen kommer och sen gjorde jag en stor pastasallad med dressing som vi ska ha i eftermiddag och så bakade jag 2 tårtor på det.
Så vart det frukost med barnen och sedan dax att ta hand om disken oxå.Va färdig när kl va 10:30 så jag var ganska effektiv i förmiddags tyckte jag. ;o)
Barnen har lovat att vara EXTRA snälla idag då mamma fyller år, låter ju bra...fniss...
Nu har dock luften gått mer eller mindre ur mig sdå nu ska jag nog bara softa tills vi får främmat.Har varit superfint hela dagen men nu börjar tyvärr lite mörka moln närma sig, men jag e lika glad ändå.
Jag har ju bestämt mig för att TYCKA OM att fylla år, vi får se om jag klarar av det hi hi hi
Kram på er!

Här är det full rulle!

Från morgon till kväll numera kan jag säga.Hinner inte riktigt med datorn så det blir nästan lite semester ifrån den oxå.
Har ju haft mycket med min källare sista tiden osv plus att det varit så otroligt VARMT ute den senaste tiden så man orkar liksom inte särskilt mycket.Vissa dagar blir det mes bara BAD för hela slanten eller småpulande i TRÄDGÅRDEN osv osv.Vi somnar som grisar här varje kväll!
Idag har dock trappen blivit lagad och det känns så skönt att äntligen ha det gjort efter 5 år liksom....
Här är lite bilder även om jag inte tycker man ser så bra men i alla fall....
 Idag har jag oxå börjat KLIPPA GRÄSET och sen har det även blivit RENSAT I STENGÅNGEN här utanför..lite i taget så kan det nog bli nåt av det här huset och trädgården oxå ska ni se!

Har i tisdags ytterligare en gång fått in vatten i källaren, nu är det inte fel på mina rör i alla fall för allt är ju nytt i källaren nu.Komunen ska nu spola rent i rören ute i gatan och även från den angränsande gatan så får vi se om det blir nåt bättre...Annars får det bli dränering tidigare på huset än vad jag hade planerat och det vore ju inte så kul just nu känner jag.Helst om 1-2 år...Vi få se.
NU ska jag i alla fall sova för jag är så trött så trött.....
Kram Malin

söndag 11 juli 2010

All The Lovers - Kylie



Bjuder på lite sång såhär på söndagsmorgonen!
Härligt!
Solen skiner och det är edan jättevarmt ute blir bad med mor och moster mfl idag.
Love life!! <3
Kram!!!!

torsdag 8 juli 2010

Ensam

Idag är jag faktiskt HELT ENSAM hemma!!
Och ska jag vara ärlig är det riktigt skönt.Tyst och lugnt och jag har verkligen kunnat sova idag.Igår mådde jag så illa på jobbet att jag fick springa ut och nästan kräkas, men jag tror det var kombinationen av att jag hade sovit väldigt väldigt lite de sista 2 dygnen, barnen har kommit kl 6 var morgon, jag åt väldigt dåligt igår då vi inte hade vatten i huset och sen denna VÄRME som var inne i fabriken!! I alla fall mådde jag bättre sen sista halvtimman på jobbet då det faktiskt äntligen blev lite svalt inne i fabriken igen.Sen somnade jag som en gris när jag kom hem!

Nåja allt väl.
Igår höll de ju som sagt på hela dagen med mitt källargolv som skulle bilas upp och läggas nya avlopsrör, här kommer några bilder:
Är en del som ska göras men SÅ SKÖNT när det är klart sen!!
Är både i hallen och tvättstugan de hållt på.I tvättstugan drogs det vatten så jag fick vatten ut i trädgården ÄNTLIGEN efter 5 års boende här i huset och ett jäkla spring med dessa kannor på sommaren.Nu slipper jag äntligen det!
Tvättstugan får oxå ny brunn och brunnarna i syrummet och pannrummet kopplas nu bort så att det för tillfället inte kan komma in vatten där.
Som ni ser ganska så stökigt och fortfarande en del saker kvar som ligger och skräpar efter vattnet jag fick in, det ska rensas och sparas/kastas nu när jag städar upp efter rörjobbet.ÅH va jag är sugen på att göra ordning källaren..men men den dagen kommer förhoppoingsvis så småningom!
Kram MAlin

onsdag 7 juli 2010

Källaren...


Idag är det dax att bända upp golvet i källaren för att lägga nya avloppsrör, ska verkligen bli SKÖNT när det är klart kan jag säga!!Har röjt som satan i källaren i en vecka nu efter översvämningen och det får man väl se som positivt för jag blir verkligen av med en massa skit som jag tänkt rensa ut.nu blir det i alla fall av!
Återkommer med lite bilder sen om jag kommer åt att ta några. =o)SEN kan man i alla fall lägga golv där nere äntligen utan att behöva oroa sig för att rören ska krångla även om det just nu är en väldigt trist utgift!
Aja det ordnar sig alltid!...hoppas  jag....Det man oroar sig för mest är ju kostnaden man lär inte kunna göra mycket i sommar i alla fall, vilken tur att badet är gratis i år!
Återkommer....
Kram!

måndag 5 juli 2010

Puh!

Hela förra veckan var helt sjukt stressig.Jag som skulle börja varva ner redan nu så att jag bara kunde ta det LUGNT när SEMESTERN väl ska börja....
Började med att vi fick en störtskur här i onsdags och när jag kom ner i källaren dagen efter hade det kommit upp vatten i alla mina brunnar...suck..Bara att börja röja hela källaren då, mindre kul kan jag säga och tur att mamma kom och hjälpte mig.Nu är nästan hela sy  rummet nedpackad, en del har jag ju fått slänga som blivit förstört av vattnet men jag får vara glad att jag ändå inte har en inredd källare!!

Helgen = full rulle! Men kul!
I fredags kom kompisen från Göteborg hit med sin tös och vi spenderade hela kvällen ute med barnen här i TRÄDGÅRDEN och grillade och bara umgicks.Ullis kom senare och halv tolv åkte alla hem.
Vi skulle nämligen upp tidigt på lördagen för att åka till SKARA SOMMARLAND, ävem då med kompisen från Göteborg och hennes tös.Där spenderade vi hela dagen i typ 30 graders värme, från 10-19 då det stängde.Jag behöver nog inte säga att vi slocknade som 3 grisar här i huset på kvällen.MYCKET trötta var vi när vi kom hem men vi hade haft en jättemysig dag tillsammans i alla fall.
 Igår söndag var det då KALAS, dottern fyllde nämligen hela 12 år då! Usch va tiden går fort.Vi hade inhandlat henne så att hon fick en egen dator, alldeles för dyr egentligen men den ska dock hålla i många år har vi sagt.Fick med även väska och datamus till detta och sedan fick hon pengar av resten av våran släkt.Jag tror hon var supernöjd med sina presenter, det verkar så! :o)

Fick bli en fika ute på morgonen efter frukosten himla skönt ute redan så tidigt, HÄRLIGT!!

Idag har jag mest försökt komma ikapp lite här hemma då det ser ut som kriget, vet inte om jag lyckats men nu måste jag åka och jobba..herregud så jag längtar efter semester och lite ledighet!!
Kram Malin